De kluis inspireert

Stilaan vinden meer en meer mensen de weg naar onze Christinakluis onder de Sint-Odulphuskerk. En deze ruimte inspireert, zo blijkt uit de reacties die we ontvangen. Hieronder een prachtige persoonlijke getuigenis van Evi, een jonge moeder, die een bezoek bracht aan de kluis. Evi, jouw woorden over de kluis inspireren.

“Ik ben in de kluis in Borgloon, een bijzonder plekje aan de Sint-Opdulphuskerk, met een tijdelijke installatie geïnspireerd door het leven van Christina de Wonderbare. Het is een leven waarin ik me nog wil verdiepen, van een vrouw die hemel en hel kende in haar leven, donker en licht, pijn en vrede, wiens geest haar lichaam kwelde, voor wie het doopsel een ommeslag was, getekend door doornen, verward, een kluwen…

Het is bijzonder om deze plek nu te ontdekken, nu ik zelf voel dat mijn gedachten alle kanten opgaan, en ze vooral het donker niet schuwen, nu mijn lichaam reageert uit angst, mij laat voelen dat het niet OK is…

Op dit bijzondere plekje lijk ik thuis te komen, doordringt de muziek me, valt alles samen. Zelfs het donker krijgt licht en schaduwen komen in beweging, zo lijkt het wel.

Durf ik mij, kan ik mij keren naar het licht? Durf ik de hoop toelaten? Mag het licht mij omarmen? Kan ik geloven dat het tij kan keren, dat er altijd licht is?

Ik word er stil van”

Evi

Vorige
Vorige

Christina met vleugels, zoals een vogel

Volgende
Volgende

Christina en … Nick Cave?